USB C oplader

USB C oplader Guide til valg af USB Type C oplader

📑 Forbrugerguide til køb af USB C oplader, Oktober 2020

📌 Find nemt den bedste USB C oplader i vores oversigt. Klik på vurdering for at gå til anmeldelsen af den specifikke USB-C oplader.

De 3 bedste USB-C opladere

PlaceringPrisVurderingKøb_her
🥇usb c oplader 18 w
🥈
🥉Anker_USB_C_Powerport_PD2_33W

De 3 bedste USB-C kabler

PlaceringPrisVurderingKøb_her
🥇USB_C_Kabel_original
🥈Alogic-Ultra-USB-C-til-USB-C-100W-PD-3_meter
🥉4smarts-2m-2-i-1-Micro-USB-og-USB-C

USB-C er den nyeste form for USB og er efterhånden blevet standard til opladning af mange smartphones, tablets og bærbare. Og det er ikke uden grund. Brug af USB C er nemlig langt hurtigere til både opladning og dataoverførsel. Samtidigt har USB-C kabler og opladere mulighed for en langt højere output styrke, end normal USB.

Vi fra Opladerguide.dk, har valgt at gennemgå markedet for de 3 bedste USB-C opladere og kabler. Fokus er, at finde den USB C oplader som er stærkest, mest effektiv og holdbar – mens prisen også skal være fornuftig. Det er nemlig muligt at finde relativt billige USB-C opladere, uden at bruge en formue.

🥇 Original USB-C Oplader 18W (TESTVINDER)

usb c oplader 18 w
ForhandlerPrisKøb_her
iphoneopladere_dk

149 Kr.

🥇 Testvinder

Det kendte, minimalistiske og originale design

Efter lanceringen af iPhone X og lignende smartphones, blev det muligt at oplade en smartphone med op til 18 Watt. Dette giver mulighed for en langt hurtigere opladning end mange er vant til. Faktisk er denne 18W USB C oplader, op til 3 gange så hurtigt, som den iPhone oplader der følger med når man køber f.eks en iPhone.

Envidere er prisen på den originale USB-C oplader meget skarp. Når man vælger en original oplader, er prisen ofte absurd høj og derfor vælger mange et alternativt brand eller et kopi produkt. Dette er heldigvis ikke tilfældet, hvis man er på udkig efter den bedste Type USB-C oplader.

Det klassiske originale design

Apple har valgt at videreføre deres kendte hvide og minimalistiske design, som er elsket af mange. Udover det, er denne USB-C oplader også relativt lille og tynd – selve størrelsen minder faktisk meget om en iPad oplader.

Denne USB-C oplader har udelukkende en udgang, som kun kan bruges med et USB-C kabel. Hvilket kabel man bruger, er dog ligemeget, da opladeren er universel.

🥈 20W USB C oplader (Adapter med USB og USB-C udgang)

ForhandlerPrisKøb_her
mackabler_dk_logo

149 Kr.

🥈 2. Plads i vores forbrugerguide

To USB udgange – Oplad to enheder på samme tid

Hvis man er på udkig efter en oplader der både kan oplade med USB-C og normal USB, er dette et rigtigt godt bud. Denne oplader har nemlig to effektive USB outputs, hvor USB-C porten kan oplade med 20W og den normale USB port kan oplade med 12W. Begge porte er derved kraftigere end den normale medfølgende adapter, mens de også er stærke nok til at oplade tablets som iPad Air og iPad pro.

Prisvenlig USB-C oplader fra MacKabler

MacKabler, er et mindre kendt brand, der lynhurtigt har placeret sig som en af de dygtigste producenter af opladere. Alle deres opladere er universelle, hvilket betyder at de kan bruges til opladning af alle typer enheder. Denne USB-C oplader kan endda bruges som Macbook oplader, dog med en langsommere opladningshastighed.

🥉 Anker PowerPort PD+ 2 USB-C og USB-A – 33W vægoplader

🥉 3. Plads i vores forbrugerguide

IQ Charging – Ankers førende teknologi der giver en sikker og hurtig opladning

ForhandlerPrisKøb_her
pixojet_logo

279 Kr.

Anker er nok mest kendt for deres utroligt solide og effektive Powerbanks, men producerer også en lang række af kraftige og holdbare opladere. Mange vælger Anker grundet deres IQ charging teknologi, som de selv har udviklet. Teknologien gør det muligt for opladeren at aflæse, hvilken enhed den oplader og kan derved estimere hvor strøm opladeren bør sende igennem dens USB porte. Ligeledes tillægger opladeren den mængde strøm der går tabt i kablet, og man er derfor sikker på at få en både sikker og effektiv opladning hver gang.

Pris og kvalitet følges ad

Anker er generelt kendt for at have markedes højeste kvalitet. Deres produkter går ikke i stykker og kan holde en kørende i mange år. Prisen ligger dog i den høje ende af skalaen, er man typen der ofte smider sin oplader væk, bør man nok kigge efter en mere prisvenlig USB C oplader.


🥇 Universelt Originalt USB-C Kabel i hvid (1 meter)

USB_C_Kabel_original
ForhandlerPrisKøb_her
iphoneopladere_dk

97 Kr.

🥇 Testvinder

Det originale kabel til markedets laveste pris

Info: Dette kabel findes også i 2 meter her.

Når man skal vælge et nyt USB-C kabel til opladning og dataoverførsel, bør man først tage et kig på det kabel der fulgte med, da man købe sin smartphone/tablet/bærbar. Det afslører nemlig rigtigt meget information om, hvad man har brug for. Og i dette tilfælde, får man den absolut maksimale styrke, da kablet kan føre strøm med op til 100W. Dette betyder også at kablet kan oplade bærbare som Macbook Pro.

Minimalistisk design

Kabler er grimme. Det kommer man aldrig udenom. Til gengæld har Apple gjort et rigtigt godt stykke arbejde, med at designe deres minimalistiske hvide apple oplader kabler i plastik. Deres design er foretrukket af langt de fleste, da kablet ganske enkelt blænder bedre ind i hjemmet, på arbejdspladsen eller i bilen. Endvidere er prisen fornuftig, og derfor ender kablet med at blive vores testvinder.

🥈 Alogic Ultra USB-C til USB-C 100W PD (3 Meter)

Alogic-Ultra-USB-C-til-USB-C-100W-PD-3_meter
ForhandlerPrisKøb_her

199 Kr.

🥈 2. Plads i vores forbrugerguide

3 Meter langt kabel

Er man typen der er glad for lange kabler, er dette Type USB C kabel fra Alogic, et rigtigt godt bud. Kablet er 3 meter langt, hvilket er længere end langt de fleste medfølgende kabler, når man køber en bærbar, smartphone eller tablet. Længere kabler giver god mening i mange sammenhæng. Især hvis man er pendler eller studerende, hvor det ofte kan være snævert med adgang til en stikkontakt.

Hårdført USB-C oplader kabel

USB-C Kablet fra Alogic er utroligt hårdført og vil langt fra have nemt ved at gå i stykker. Først og fremmest er selve ledningen beskyttet af både folie, plast og tråd, mens stikkene er udført i aluminium. Stikkene er sågar også beskyttet af plast i bunden, hvilket sikrer at de ikke kan brydes op. Kablet kan overføre op til 100W, hvilket er mere end rigeligt til opladning af alt slags elektronik.

🥉 4Smarts 2-i-1 Micro USB og USB-C Kabel (2 Meter)

4smarts-2m-2-i-1-Micro-USB-og-USB-C
ForhandlerPrisKøb_her

99 Kr.

🥉 3. Plads i vores forbrugerguide

Kabel med både Micro USB og USB-C stik

Et lidt mere funktionelt kabel, kunne være 4Smarts 2 i 1 kabel, der både indeholder et Micro USB stik og et USB-C stik. Stikkene kan nemt sættes ovenpå hinanden, mens det dog desværre ikke er muligt at bruge dem begge på samme tid. Muligheden for både at kunne bruge Micro USB og USB-C, er rigtig rar at have. Blandt andet fordi USB-C, stadig er et nyere stik som ikke bruges til alle enheder endnu, blandt andet flere smartphones og trådløse opladere.

To opladere i en til en billig pris

Kablet er filtret sammen af bomuldstråde der gør det slidstærkt, og sørger for det ikke vikler sig sammen og skaber kabelrod. Kablet kan modtage en styrke på op til 2A, hvilket giver en kraftig opladning af både smartphones og tablets. Man finder den samlede styrke (watt), ved at kigge på den oplader som kablet bruges med. Desværre er det ikke kraftigt nok til at oplade alle bærbare, men til prisen er det også forventeligt.


Hvad er en USB C oplader?

USB-C, er på vej til at blive den nye standard for opladning, dataoverførsel og synkronisering. Ganske enkelt, er det en forbedret version af det de normale USB stik, som også trængte til en opgradering.

Stikket USB-C kommer med en masse helt nye fordele og forbedringer, både ved brug af et USB-C kabel og en USB-C oplader. Vi har de vigtigste forbedringer og tilføjelser nedenfor.

  • Selve USB-C stikket er mindre end normal USB
  • USB-C kabler kan føre strøm op til 100W, og derfor oplade både bærbare, smartphones og tablets – men også skærme og meget andet elektronik
  • En USB-C oplader kan give et højere output af strøm end en traditionel USB oplader
  • USB-C kabler er ofte mere robuste og holdbare end forgængeren

Disse enheder bruger USB-C til opladning

Det er rigtigt svært at svare på, hvilke enheder der bruger USB-C stikket. Generelt gælder det, at alle nyere smartphones og tablets fra 2016 og frem bruger den nye USB type. Typisk er det også produkter i prisklassen middel til høj, der gør mest brug af USB-C.

Vi har indhentet oplysninger på hvilke enheder der bruger USB-C, men listen er langt fra komplet

Xiaomi telefoner

Xiaomi Redmi Note 7 Pro, Xiaomi Redmi Note 7, Xiaomi Redmi Note 7S, Xiaomi Redmi K20 Pro, Xiaomi Redmi K20, Poco F1, Xiaomi Mi A2, Poco F2, Xiaomi Mi 8 Pro, Xiaomi Black Shark 2, Xiaomi Mi A3, Poco F1 128GB

Samsung telefoner

Samsung Galaxy A50, Samsung Galaxy M30, Samsung Galaxy M20, Samsung Galaxy M40, Samsung Galaxy A70, Samsung Galaxy A30, Samsung Galaxy A20, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy A80, Samsung Galaxy A60,

OnePlus telefoner

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7, OnePlus 6T

Huawei telefoner

Huawei P30 Pro