Macbook oplader

Macbook oplader ➞ Find nemt den Bedste oplader til Mac i vores guide 🔌

📑 Forbrugerguide til køb af Macbook oplader, Oktober 2020

📌 Find nemt den bedste mac oplader i vores oversigt. Klik på kategorien for at gå til anmeldelsen af den specifikke type oplader til mac.

Hvilken Macbook oplader er du på udkig efter?

usb-c oplader mac
magsafe 2 oplader
magsafe 1 oplader til mac
usb c kabel til macbook oplader

Sådan finder man ud af, hvilken oplader til Mac man bruger

Det kan være svært at finde ud af, hvilken Macbook oplader man skal bruge. Skal man erstatte sin forgangne Mac oplader, er det ofte meget dyrt – især, hvis man vælger en original Apple mac oplader. Derfor er det en rigtig god ide, at finde ud af, hvilken oplader man skal bruge på forhånd, så man ikke køber den forkerte.

Vi har forsøgt at lave step by step guide, der guider en til at vælge den rigtige oplader – både med det opladerstik der passer, men også med den rigtige mængde watt (strømstyrke).

  • Kig på stikket af din gamle oplader, eller den opladnings port som ens Macbooken har
usb_c_stik_mac_oplader
USB-C stikket, til opladning af nyere Macbooks
magsafe_2_stik_mac_oplader
MagSafe 2 stikket, til opladning af Macs fra 2012-2015
magsafe_1_stik_mac_oplader
MagSafe 1 stikket, til opladning af Macs fra 2008-2011
  • Kig på skærmstørrelsen til din Mac. Denne afslører, hvilken strømstyrke som en Macbook bør oplades med.

Vi har lavet nedenstående tabel, for at man lettere kan gennemskue, hvilket antal watt (strømstyrken), ens Macbook oplader skal have.

Antal tommerAntal watt
11 tommer29W USB-C
12 tommer29W eller 30W USB-C
13 tommer30-31W hvis USB-C, 65W hvis Magsafe 1 eller 2
15 tommer87W hvis USB-C, 85W hvis Magsafe 1 eller 2
16 tommer97W USB-C

Skal man vælge en original Apple Macbook oplader eller en kompatibel Macbook oplader?

En af de største overvejelser man bør gøre sig, inden man investerer i en ny Macbook oplader, er om den skal være original eller kompatibel. Der er nemlig stor forskel på hvilken type oplader man får, og ikke mindst til hvilken pris.

Original Apple Macbook oplader

En original Apple Macbook oplader, er den samme som den der medfølger når man køber en Macbook. Opladeren er udviklet og produceret af Apple, og er derfor et stensikkert valg, hvis man går efter en oplader der bare virker. Men dette er ikke ensbetydende med at kvaliteten lever op til ens forventninger. Mange, særligt folk der bruger deres Mac oplader meget, oplever at opladeren går i stykker eller bliver slidt op i løbet af få års brug. Samtidigt er prisen meget høj. Faktisk skal forvente at bruge mellem 500 Kr og 700 kr, hvis man mister sin Mac. Dette er et stort beløb for f.eks studerende, men forventeligt, da en Apple oplader ofte er dyr – præcis ligesom en iPhone oplader, eller en iPad oplader.

Kompatibel Macbook oplader

Alternativet til Apples egne opladere, er at vælge en kompatibel oplader. En kompatibel oplader til macbook er hverken fremstillet eller produceret af Apple, men derimod en tredjepartsfabrik. Kvaliteten kan være svingende, men ofte er de kompatible opladere som danske forhandlere sælger, af en godkendt kvalitet. Her får man altså en oplader til en brøkdel af prisen for den originale – men, hvor man bør opmærksom på, hvor man køber den. Præcis ligesom det gælder for andre kompatible opladere, som en trådløs oplader.

Beskyt din Macbook oplader og forlæng levetiden markant

Uanset om man vælger en original macbook oplader eller en kompatibel oplader, har de det med at gå i stykker over tid. Især oplever mange problemer med selve kablet, der kan gå op i enden, så trådene til opladning er synlige. Et andet kendt problem, er at opladeren helt stopper med at virke efter slag eller tab. Derfor har vi valgt at udarbejde en liste med punkter, man kan tage i brug for at forlænge ens opladers levetid – og undgå at skulle investere i en ny oplader til macbook.

  • Rul kablet sammen efter brug. På de gamle opladere, med MagSafe 1 og Magsafe 2 stik, sidder der to plastikdutter bag på opladeren. Disse er lavet til at man rullet kablet rundt om, efter brug – hvilket man helt sikkert bør gøre.
  • Invester i et cover til Mac opladeren. Et lidt mindre kendt produkt er et gummi cover som man kan sætte udenpå opladeren. Dette vil hjælpe med at aftage skaderne man kan få, hvis man taber opladeren.
  • Hiv aldrig i kablet. Den mest kendte skade, er at kablet går i stykker. Dette kan man delvist afhjælpe, ved at behandle kablet ordenligt og ikke rive i det.