Apple oplader

Apple Oplader ➞ Vi har samlet de bedste opladere til Apple

📑 Forbrugerguide til køb af Apple oplader, Oktober 2020

📌 Vi har anmeldt og testet de enkelte opladere til Apple produkter i vores guides. Vælg den Apple enhed, som du ønsker at finde den bedste oplader til.

iphone_oplader_guide
ipad_oplader_guide
trådløs_oplader_guide

Apple er kendt for, næsten udelukkende at bruge deres egne opladere til deres enheder – hvad enten det gælder en iPhone, iPad, Macbook. Derfor kan det svært at finde ud af, hvilken Apple oplader man skal bruge. Men Apple er ikke de eneste der laver opladere og kabler til deres enheder. Der findes nemlig flere brands som producerer og forhandler Apple udstyr, som en oplader. Ofte er de faktisk af en bedre kvalitet, til en lavere pris eller kan flere ting. Hos OpladerGuide.dk er vi eksperter i opladere, og har derfor lavet guides til at vælge den bedste Apple oplader, uanset hvilket Apple produkt man er indehaver af.

Sådan finder man den rigtige Apple oplader

Det kan være svært at finde ud af, hvilken oplader man skal bruge til sin Apple enhed. Apple har igennem årerne udviklet flere typer af både opladere og kabler. Og selvom at kablet for mange enheder stadig er det sammen, er det langt fra sikkert at opladeren er den samme – om omvendt. Derfor gennemgår alle de forskellige Apple produkter nedenfor, og afdækker hvilken type oplader samt kabel man bør bruge.

iPhone

iPhone, Apples smartphone bruger idag et lightning kabel der kan oplades fra en USB port. Der findes både Lightning kabler med normal USB A og USB-C. Apple skiftede til lightning kablet samtidigt med lanceringen af iPhone 5 – hvor tidligere modeller brugte et 30-pin stik.

En oplader til iPhone findes i forskellige strømstyrker (watt). iPhones der udkom før iPhone X, kan oplades med 5W til 12W. Nyere iPhones har derimod mulighed en hurtigere opladning, fra 5W til 18W.

Det er også værd at nævne at iPhones fra iPhone X og frem, kan oplades med en trådløs iphone oplader.

iPad

iPad, Apples tablet bruger idag både lightning kablet, men også den nyeste form for USB, nemlig USB-C. Har man en iPad Mini, kan man udelukkende oplade med lightning kablet. Har man en iPad Pro, kan man udelukkende oplade med et USB-C kabel og en USB-C oplader. Har man den normale iPad, idag kaldt iPad Air, kan de nyeste modeller kun oplades med USB-C, mens de ældre modeller før 2019, bruger lightning.

En oplader til iPad findes også i forskellig styrke, målt i watt. De første iPads (iPad til iPad air) brugte den medfølgende 12W oplader eller en kompatibel oplader. Nyere iPads kan oplades med helt op til 24W.

Macbook

Macbooks er lidt mere tricky, da Apple har skiftet oplader stik hele 3 gange. Desuden kræver en Macbook forskellig styrke, alt afhængigt af skærmstørrelsen. Opladerne er Magsafe 1, Magsafe 2 og USB-C. Læs mere i vores guide til valg af Macbook oplader, for at finde ud af hvilken oplader, din Macbook bruger.

Kompatibel eller original oplader?

Når man skal investere i en ny apple oplader, finder de fleste ud af at markedet både består af Apples egne opladere, og flere hundrede andre brands. Apples produkter er blandt det mest populære elektronik i verden og derfor er der naturligvis mange andre producenter der har formået at udvikle opladere til Apples enheder. I flere tilfælde kan man endda finde en oplader der er bedre end Apples egen. Men i flere tilfælde, kan man også være uheldig og finde en uoriginal oplader (kompatibel) som går i stykker meget hurtigt og er af en lav kvalitet. Vi har derfor lavet en liste over de ting man bør overveje inden man investerer i en ny Apple oplader.

  • MFi (Made for iPhone/iPad/iPod) er en mærkningsordning som Apple udsteder til produkter der overholder deres retningslinjer – og hvor indmaden som f.eks en chip, er original. Hvis man vælger et produkt der er MFi godkendt, vil man altid være sikker på at få en vis kvalitet.
  • En original oplader vil altid virke, da det er Apple selv der har udviklet dem. De virker som forventet. Men flere har det med at stå af på et tidspunkt, hvis de ikke behandles ordenligt. Dette gælder særligt for lightningkablet og opladere til mac.
  • Originale opladere er typisk dyrere end en kompatibel oplader. Dette ses også ved MFi godkendte produkter, som ofte også er lidt mere prisvenlige end apples eget tilbehør.
  • Vælg altid en oplader der oplader med samme styrke som det godkendte. Dette kommer an på, hvilken Apple enhed man er på udkig efter en oplader til.