Alt for mange børster tænder forkert – læs hvordan man rent faktisk bør børste tænder

Korrekt tandbørstning er en vigtig del af en god mundhygiejne og et godt helbred i det hele taget. Desværre børster mange mennesker deres tænder forkert eller ikke ofte nok, hvilket fører til alvorlige problemer som huller og tandkødssygdomme. Vi har taget eksperterne og uddannede tandplejere med på råd fra denglademund.dk – og de kommer med tips til, hvordan du børster dine tænder korrekt:

6 trin for korrekt tandbørstning

  1. Vælg den rigtige tandbørste – Den rigtige tandbørste skal have bløde børstehår, der ikke skader dit tandkød, når du børster. Sørg desuden for, at tandbørstehovedet er lille nok, så du nemt kan nå alle områder i munden. Mange tror at et større tandbørstehoved er en fordel, da det børster et større område ad gangen – men faktisk er stik modsatte tilfældet, da man har brug for at tandbørsten kan komme helt ind, der hvor der er brug for det.
  2. Brug lige nok tandpasta – Et let lag fluoridholdig tandpasta er alt, hvad der er nødvendigt – cirka en ærte-stor mængde for hver tandbørstning. For meget tandpasta gør ikke dine tænder renere og kan forårsage et skummende rod. Se desuden et anbefalet udvalg af tandpasta på webshoppen her.
  3. Børst i cirkulære bevægelser – Børst med blide, cirkulære bevægelser på de ydre overflader af hver tand i ca. to minutter. Glem ikke at børste de indre overflader også, og også tyggefladerne bag i munden.
  4. Lad være med at skrubbe – Hvis du børster for kraftigt, kan det skade dit tandkød og kan endda føre til tilbagevendende tandkød, hvilket kan være smertefuldt og uinteressant. Så børst forsigtigt, men grundigt!
  5. Skyl efter børstning – Til sidst skal du skylle munden med vand eller mundskyl for at fjerne eventuelle tilbageværende partikler fra dine tænder. Dette vil hjælpe med at holde dem rene og sikre, at alle bakterier, der måtte være blevet efterladt, bliver skyllet væk.
  6. Ved at følge disse trin og børste dine tænder to gange om dagen i to minutter hver gang gør du din del for at holde dine tænder og dit tandkød sunde og flotte. Held og lykke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *